11 Ogos, 2008

Na..Na..Na...Terengganu Kite......(Part 2)


di rumah kawan en.shah..nama dia en.rosli (baju oren). wife dia tgh peknen 6 bulan. en.syam lak yang baju belang. tgh makan kepok tu...masa bual ni dah tak dengar nama betul dah memasing pakai nama masa kat uitm dulu. en.shah (labu..psst..tukang masak hj. bakhil tu...), en.syam (mat bung. ambil dari perkataan mat bunga). muahahahaha......yang lelain adalah nama janggut, max, niko, papa ntah memacam lagilah....

Insyirah n mamat bersama anak sulung en.syam..puteri Sofea (kenapalah si mamat tu sarung boot kakak dia. x pasan lak masa snap.)


dak kecik ni baru lepas nangis dek kepanasan dan terpaksa berkurung dalam keta.


:flower:
ari jumaat tu en.shah dah amik cuti siap-siap. dalam kul 11 am pi amik insyirah kat sekolah dia pastu terus pi shopping present untuk pengantin. sampai je kat UO Angsana terus beli 2 present. satu untuk pengantin dan satu lagi untuk en.syam. sebab masa en.syam kawen kami tak dapat datang. pastu pi service keta. balik umah dah malam. packing apa-apa yang patut dan en.syah terus berehat....

:wink:
pukul 1 am kami bertolak dari jay bee...sampai sana dalam pukul 8.00 am. pi ronda-ronda dulu...destinasi utama... uitm dungun. wah...dah cantik uitm skarang. sebelah dia dah dibina hotel uitm. kalau dulu hotel uitm jauh sikit dari uitm pastu nama dia 'sri molek'. penah candle light dinner kat sri molek dedulu...hehehe skarang sri molek dah jadi 'molek inn'. telok gadong pun dah siap. dah jadi hutan lipurlah sekarang. pastu pusing pi nengok umah sewa en.shah dulu. hajat tu nak jumpa tuan rumah dia, tapi tak bukak lagi kedai dia, segan pulak nak gendang... dah puas pusing nak cari hotel lak.. penat giler dah ni..en.shah pun x tido lagi. pusing cari hotel, penuh...dari satu hotel ke satu hotel kami singgah tapi sumer tergantung tag "full house". mmm..cemaner ni ek... en.shah call en.syam. tanya dia pegi tak majlis tu. rupa2nya en.syam dah sampai jumaat petang lagi. dia cari hotel pun tak dapat. last-last dia check in di rest house. last-last en.shah amik keputusan kita check in di kuantan je nanti.

:pompom:
kami sambung lagi ronda-ronda tempat kenangan silam. pastu pi pasar payang. watpe lagi...shopping kepoklah.. eh...bukit puteri dah ada escalator? tingat dulu betapa penatnya mendaki tangga bukit puteri. hehehe.... singgah isi perut kat restoran puteri, terus pi masjid terapung... tak banyak gambar dapat ambil sebab hp en.shah buat problem last minit. bila semuanya dah siap...dah wangi...kami pun bertolaklah ke rumah pengantin di chendering. sampai je tak terus masuk tapi en.shah tunggu kawan-kawan dia yang lain. pakat masuk ramai-ramai. heheh.... tapi sayang, ada jugak ex-housemate yang tak dapat datang. takpelah...dapat jumpa yang ada pun syukur alhamdulillah....bila je diorang masuk jumpa pengantin, en.shah mewakili kawan-kawan yang lain tanya kat pengantin pompuan tu, "nak tanya sikitlah....mung yang tekel dia ker, dia yang tekel mung?" dengan penuh confidentnya, pompuan tu pun jawab. "saya yang tekel dia...." fuh..apalagi, berderailah ketawa diorang dok kenekan si 'A' tu. merah gak muka pengantin lelaki. hahahaha...
liza tak dapat nak join sangat group diorang sebab danish mogok kepanasan. mengamuk sampai kelam kabut liza bawak masuk keta terus buka ekon. huh..saje je dak kecik ni. tak sporting langsung. tapi bila diorang dah kumpul tu..walaupun memasing bukan asal ganu kecuali pengantin tu je. tapi berborak dalam loghat ganu. tergelak gak liza nengok anak mamak tu cakap ganu.hehehe...
nantikan sambungan part 3....

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin