11 Ogos, 2008

Na..Na..Na...Terengganu Kite......(Finale)

kat bawah ni pemandangan kat pekan, pahang..




:wink:
lebihkurang dalam pukul 5 pm kami dan family en.syam (wife dia..wan, puteri sofea dan puteri sara) bertolak ke kuantan. kami follow keta en.syam. sampai sana adalah dalam pukul 9 pm. en.shah mintak en.syam carikan hotel dulu. pas check-in baru pi dinner. pusinglah lagi mencari tempat nak tido malam ni...mula-mula pi tanya kat seri malaysia..penuh..pi vistana.....full house.. pi swiss garden..fully booked. adeh...sengal tullah...menurut diorang ni, untuk date 08.08.08 dan 09.08.08 memang dah penuh.. ade apalah ngan date ni agaknya...akhirnya,en.shah cakap ngan en.syam, hotel biasa je pun xpelah....janji ada tempat.. en.syam pun bawa kami ke classic hotel (dekat je ngan benteng). en.shah tanya...mujur tinggal satu je bilik kosong.. alhamdulillah...ada pun. lepas bayar deposit kami x punggah barang dulu. kami terus pi dinner. en.shah memang antu seafood so dia mintak en.syam bawak kami ke restoran seafood (dah muaklah tu makan ayam. ekekek) en.syam bawa kami makan di 'Lobana' . en.shah banjer malam tu so pulun...jangan tak pulun. kerapu, lala, tomyam, kailan fuh...buat 2 hidang. sampai senak perut dibuatnya... tak dapat amik gambo sebab tersandar kekenyangan. ekekeke....
:sleepy:
dalam pukul 1 am kami balik ke bilik hotel.. tukarkan anak-anak baju tido, terus suruh diorang tido. danish susah betul nak tido kalau takde cot. so kena bukakan tv biar dia tengok sampai ngantuk. bila dak kecik tu dah tido barulah liza tido....esok janji ngan en.syam nak lunch sama. en.syah letak je kepala kat bantal terus lena..apa taknya, 24 jam dah tak tido...sian dia...
:sleep:








:flower:
besoknya semua dah segar balik...kami check out dalam pukul 11.30 am terus pi kuantan parade. beli ler apa-apa yang patut. dalam pukul 12.30 pm call en.syam bagitau kami tunggu di kuantan parade. tak lama kemudian en.syam n family pun sampai. biasalah kalau pi kuantan kami mesti makan kat 'benteng'. dulu en.syam selalu bawak kami ke rumah mak ayah dia masa diorang blajo. dan dialah insan yang promote 'benteng ' ni kat kami. hehehe.... lunch time....en.syam lak open table...fuh, lobster? beso-beso lak tu....kat jb memang susah nak dapat beso tu... siput sedut cili api (liza n en.syam x makan. en.shah ngan wan je bedal.) sayur lak mushroom campur, sambal belacan ngan ulam-ulaman pun wat 2 hidang. sambil menikmati angin laut, kami makan dengan seleranya. memang sedap....

:kiss:
perut pun dah kenyang, apa lagi..kami pun n ak bertolak balik jb. family en.syam bekalkan macam-macam bekalan untuk kami makan dalam perjalanan nanti. dengan air...kek lagi 3 jenis...(ready made).kek coklat lak tu... kain sarung untuk en.shah dan kain ela kaler maroon untuk liza. huh...dapat baju raya, kaler maroon jugak. kebetulan tahun ni maroon. ekekeke cam tau-tau je. penuh keta ngan barang-barang macam orang nak lari umah. ekekeke...
lepas muahs...dan muahs....sesama sendiri, kami pun bertolak dalam pukul 2.00pm. masa lalu kat pekan, pahang sempatlah liza snap gambar kat muzium sultan abu bakar.
sampai jay bee dalam pukul 9 pm. siap-siap terus tido...penat giler tapi puas. tunggu orang kuantan turun jb lak pasni.

6 ulasan:

husz_nie berkata...

adei.. terliur bab makan....

shahliza94 berkata...

tau takpe....teringat2 lagi nih...

husz_nie berkata...

bila le kak liza nak banje tempe mkn mcm2 mcm tu... huhuhu

blackpurple @ jowopinter berkata...

Lama dah tak ke KT. Kalau Kuantan agak selalulah. :D

shahliza94 berkata...

to tempe: jom turun jay bee...
to BP : tima kasih,jengah gak BP kat blog ni. ekekeke

husz_nie berkata...

insyallah... thn depan.. nak sambut org baru...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin