03 September, 2008

Hari Pertama Di Bulan Ramadhan.....





yang baju merah ni tak pose.....

ni muka selamba seorang lagi budak yang tak pose....


1 ramadhan jatuh pada 1 haribulan? mmmm....1 haribulan adalah hari sepatutnya kami ke pasaraya 'giant' untuk membeli barang2 keperluan rumah. jadi nak taknak hari pertama puasa en.shah ajak kami semua keluar berbelanja. kesian juga kat insyirah sebab dia dah mula belajar berpuasa. bimbang kalau dia tak larat. tapi alhamdulillah cuaca hari tu tak panas tapi hujan turun dan cuaca sejuk. jadi insyirah dapatlah bertahan sehingga waktu berbuka. bila dah selesai ber'shopping' hari pun dah petang. lagi satu jam nak berbuka puasa...

en.shah : kakak hari ni puasakan, disebabkan kakak dapat bertahan
sampai petang, kakak boleh buat permintaan. kakak nak makan apa nanti?
insyirah : ayah, kakak nak makan pizza.
en.shah : ok, hari ni kita berbuka kat pizza hut.


seronok sakanlah insyirah. tapi itu cuma dorongan untuk dia berpuasa.
biar dia seronok nak puasa dan terus berpuasa..mudah-mudahan...

11 ulasan:

husz_nie berkata...

alhamdulillah.. insyirah pun dah belajar puasa.... hehehe.. sonok tgk budak2 puasa... kena bg galakan ngn dorongan kat diorang...

tempe dulu pun umur 5 thn dah start puasa... anak2 sedara pun umur 5 thn dah ajar puasa..

husz_nie berkata...

lupa lak, ckp kat insyirah, syabas... nanti atih bg duit raya.. ekekekeke

shahliza94 berkata...

to tempe : tulah...alhamdulillah dia yang nak pose..ayah dia apa lagi... umpan makanan best2 untuk dia buka nanti. makin sonoklah dia...

yeker..nak bagi wit raye....(isy..umi dia lak yang ober...)

husz_nie berkata...

bg kat insyirah la.. bkn kat umi dia.. :p... stakat 2kupang .. tu yg atih dia mampu.. :siol:

shahliza94 berkata...

2 kupang jer? kerang ker lokan ker xde? 2 lala pun leh gak. adeh..apa yg aku merepek di bulan pose ni?

eKiNisMe berkata...

kak..kiss kn danish tuk gadez tau..DIE CUMEI BANGETT

husz_nie berkata...

tempe pun tak tahu apa yg akak merepekkan tu...

kalau kerepek tu sedap gak makan

en_me berkata...

salamm ramadhan..

shahliza94 berkata...

to gadez: akak dah kisskan danish wat gadez..

to en_me : salam ramadhan juga buat kamu....

nu3k berkata...

bagusnyeh 1st day da pose penoh..anak buah aku(5thn) 1st day buke pkol530..hihi..pose ke-3(atau ke-4) baru dpt penoh..

shahliza94 berkata...

to nwar: alhamdulillahlah nwar, sampai ari ni dia belum buang pose lagi...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin