30 Disember, 2008

Majlis Resepsi Di Dewan Jubli Intan, J. Bahru.....






Hari ahad yang lepas, liza and family telah ke dewan jubli intan jb kerana menghadiri majlis resepsi sepupu en.shah. biasanya kalau belah en.shah pengantin lelaki, mereka prefer dinner dari jamuan siang.
mulanya orang lom ramai sampai, so danish dok diam n dapatlah liza amik gambo.
bila tetamu dah mula ramai, mulalah dia meronta takmo duduk diam.
bila pak imam start baca doa, dia dah menangis nak lepaskan diri. rupa-rupanya dia nak naik atas pelamin cam biasa kalau pi umah orang kawen.
adeh..pengantin lak ada kat atas tu. liza pun bawaklah dia keluar dewan
supaya majlis tak terganggu. lagi menjerit kuat.
lepas abis doa, liza masuk balik. dia tetap menangis nak naik atas pelamin.
liza suruh en.shah makan dulu. liza bawak dia keluar dewan sekali lagi.
lepas en.shah makan dia amik alih jaga danish. dia lepaskan jek si danish tu berlari
satu dewan. bila dapat naik pelamin, danish pusing2kan mikrofon.
en.shah kenal pengantin tu, liza tak kenal sangat sebab jarang jumpa. bolehlah dia biar
danish naik pelamin. kalau liza x bani.
masa tahlil umah pakcik en.shah minggu lepas pun camtu. nampak orang ramai terus dia melalak. terpaksa liza dok luar ngan dia sampai orang dah siap makan.
hish....masalah tul.
masalah danish ni, dia tak selesa bila tengok orang ramai . tapi peliknya
kat shopping kompleks leh pulak. pelik..pelik...

tiapkali majlis kat dewan jubli intan ni, bila pengantin masuk jek, tingat persandingan 6 tahun lepas...di sinilah tempatnya...gitau insyirah, kat sinilah umi ngan ayah jadik pengantin. dia tanya..naper akak tak dapat tengok? ler...masa tu kakak lom jadik lagi...hehehe....

2 ulasan:

husz_nie berkata...

kakak belum ada pun dlm perut umi masa tu.. wakakakaka...

isk isk danish... kang beso esok jadi terlebih peramah lak... kecik2 takut ngn org ramai.. ekekeke

shahliza94 berkata...

hahaha...pastu mintak nak nengok album pulak. ntah dah baper kali nengok dah....

tulah satu masalah danish...dia x ske tempat ramai orang pastu duduk kat satu tempat lelamer....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin