08 Julai, 2009

Hujung Minggu......

ahad lepas, liza suarakan pada en.shah liza nak pergi JAKEL
untuk cari kain buat baju raya. jangan terkejut ye puan2, agak terlambat
rasanya..mungkin ramai yang dah pergi menempah, tapi liza baru nak mencari. hehehe
en.shah: pergilah, abang banyak kerja nak buat.
liza ajak insyirah..tapi anak dara tu takmo pergi pulak. nak belajar katanya...
mamat pulak nak ikut, so liza siapkan dia. danish?? jangan buat pasal bawak ..silap2
bukan liza dapat memilih kain, tapi mencari dia yg tak reti dok diam tu...
liza tinggalkan jek biar en.shah jaga.
suddenly....jeng..jeng..jeng....
suara: assalamualaikum......
kami menjawab salam tersebut dan menoleh...
ibu mertuaku rupanya...
ibu mertuaku: ni dah siap2 nak pergi mana?
liza: nak pergi jakel...cari kain...
en.shah: mak nak ikut ke? pergi sekali ngan liza
liza: boleh jugak....(erk! erk..dan erk!!)
ibu mertuaku: jomlah...keta mak tinggal sini jelah...
lepas minum air, (jer?) kami pun bertolak. liza, ibu mertuaku dan mamat.
lain rasanya drive dengan ibu mertua berada di sebelah...
agak kekok sebenarnya...hehehe....

sampai kat jakel..fuh ramainya orang...konon2nya tahun ni nak berboria ngan baju hijau lumut sedondon. cari punya cari takde pulak yang berkenan di hati...
(sebenarnya puan2...kekok teramatlah sangat..x pernah kuar ngan ibu mertuaku tanpa en.shah, bayangkan..gedung sebesar jakel, tapi tak jumpa yang berkenan di hati...)
akhirnya...
ibu mertuaku: dahlah...minggu depan mak nak naik KL, biar mak carikan kat sana jelah..
liza: mak nak pergi amik kain ker?
(ibu mertuaku seorang biz woman yg sentiasa bz..kain ela juga termasuk salah satu produk jualannya.., sebab tu liza kekok. pergi cari kain dengan penjual kain.. sah2 dia mesti
tanya nape tak beli ngan dia jer?)
liza: yelah..kalau cam tu. mak nak pergi mana-mana lagi?
ibu mertuaku: balik jelah...
ajak makan dia takmo, so liza belanja air jelah...pastu terus balik.
sampai kat rumah, ibu mertuaku terus minta diri...

en.shah: dah beli? mana kainnya..?
liza: alah...takde kaler hijau lumut kat situ..(bayangkan....cemaner berkerutnya dahi en.shah?)
hehehe.....
en.shah: bistu, pegi jejalan jelah eh?
liza: sebenarnya..kekoklah jalan ngan mak abang...serba salah rasanya nak pilih kain
depan dia.
en.shah: dah agak dah....abis tu, nak cari kat mana?
liza: tak tau lagi...kenapa?
en.shah: nak gi GULATI'S?
liza: hah! GULATI'S? (dalam hati..nak..nak..nak sangat-sangat..)
tak payahlah bang...membazir jer...
(isy mulut...asallah celupar sangat menolak...)
en.shah: taknak sudah......KAMDAR nak?
ler..takde 2nd chance ker?
liza: boleh jugak....bila nak pergi?
en.shah: skaranglah..siapkan bebudak...
yeehaa....jalan lagi...kami ke KAMDAR Plaza Kotaraya.
biasalah..kalau dengan en.shah takde peluang nak pilih lambat2...
lepas bayar harga kain, singgah FIRST LADY jap ..pastu terus pergi JCS.
kalau sampai kat plaza kotaraya memang tak sah kalau tak singgah
Johor Central Store ni..
beli buku untuk anak2..lama tak beli...


Buku insyirah...pelik sebab dia pilih buku untuk primary 2 kaler hijau tu..
padahal dia baru nak masuk primary 1 tahun depan.
bila dia kata dia boleh buat..liza biarkan saja...

alhamdulillah...memang dia boleh buat...
star kat bawah..abaikan saja..lama tak tanda buku anak murid, so skillnya
dah tak setajam mana.....hehehe




buku untuk mamat.. memandangkan tahun depan dia masuk tadika K1,
liza nak kena pastikan basic untuk masuk skolah tu ada
wat masa ni..dia memang dah ready nak skolah..

hasil kerja mamat



buku untuk danish...

pop up jer...


camtulah kisah hujung minggu liza...
tak dapat nak amik gambar
kalau danish ada...
paham-paham jelah..
lagipun HP ni dah semakin
nazak nampaknya..
kalau dulu imej kejap ilang...
kejap ada...
kali ni...ari ni ada, 2-3 ari pastu..terus tak muncul2 ...
nak amik gambo kena tunggu imej dia muncul...adeh....
ada sesaper nak sponsor handphone?
(dengan muka selamba..)

2 ulasan:

ieda berkata...

hehehhe liza dah beli jugak kain ... akak nieh .. kain punnn x pikiq tema aper .. huhhuhu

nampak gayer nyer tahun nieh beli kain dah siap jerk ..

lebih kan pada anak2 jer lahhh

shahliza94 berkata...

bukan apa ieda...kita ni x pandai menjahit.. hantar last minit orang xmo amik pulak...terpaksalah hantar awal....
haah..beli siap pun ok jugak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin