14 Oktober, 2009

SEBELUM vs SELEPAS KAHWIN...... (apa gelak2? betul aper...)

1. ANGKATKAN BEG


sebelum - Come sayang, let me carry the bag 4 u. Kesian u...

selepas - Beg u pun u malas nak bawa. Lain kali jangan bawa beg ah!


2. TERSUNGKUR BATU


sebelum - 'Sayang, intan payung, you ok tak darling? Bodoh punye batu!'


selepas - Jln betul2 la! Buta ke? Mata letak kat mana? Lutut? Batu tu macam besar pun tak nampak!


3. PAKAI SEXY


sebelum - Lawanye u pakai baju ni. Seksi! Turn on I, macam nak gigit-gigit you sekarang jugak!


selepas - 'Ni ape ni, t***k terjojol, nampak longkang! Dengan babat berlipat-lipat! Tak malu eh?'


4. MANJA DI PUBLIC


sebelum - Manjanye syg i ni. Cium sikit sayang! Firm nye pipi you!


selepas - Oi! Org tgk ah! Tunggu balik rumah bole tak? Tak malu eh orang tengok?!


5. KEMPUNAN


sebelum - U nak makan burger ramly? Ok, besok i masuk JB belikan eh syg....



selepas - Burger McDonald pun sama pe! Jgn cerewet ah! Makan je!


6. KECANTIKAN



sebelum - Cantik nye you hari ni. Eye shadow you lawa la! Berseri-seri muka you!


selepas - Ape ni make up mcm tepung gomak? Wayang pekji pun kalah tau! Bulan2 asyik beli make up je!


7.. KEKAYAAN


sebelum - U takde bnyk duit pun, i tetap syg u. Kekayaan tk menjanjikan kebahagiaan.


selepas - Tu la, dulu tak nak blajar betul2. Skrg baru nak menyesal! Duit tong sampah bulan ni camne?

8. SEX


sebelum -Kalau kita kawin, hari2 i nak.....



selepas - Eh, i penat tau! Ingat i robot ke? Gatal!


9. KESABARAN



sebelum - Sudahlah syg, jgn merajuk. Sorry eh Sayang. Memang salah I. I ni matahir tak guna! Jangan merajuk lagi ye Sayang.. I minta maaf. Maafkan i eh?


selepas - Salah you, you nak suruh I cakap Sorry! Banyak cantik muka you! Dah buat salah tak nak mengaku. Tau nak merajuk je. Awak punye pasal ah! Tak kuasa aku!


10. MASAKAN


sebelum - Sedapnye u masak (walaupun tak sedap)


selepas - Mak u tak ajar masak ke? Ni Nasi lemak ke nasi basi?


11.. DUIT NO PROBLEM


sebelum - Syg, kita mkn dekat restoran mahal tu eh? Mahal takpe lah, skali skala....


selepas - Mak oi! Pe mahal! Da la! Mee grg mamak pak kassim lagi s eda p. Tak mau ah!


12. LUV PEGI LUV BALIK


sebelum - Bye syg, I luv u too. Muaks! Miss u lah syg. (Padahal smlm baru jumpe)



selepas - Ah, ok bye! Tak bole lah. Kawan i ade ni! Bye la bye la!


13. PENGORBANAN



sebelum - Takpe Sayang, I tak kisah. I sanggup buat apa saja untuk you. I fetch you later eh?


selepas - You ni, takde kepala otak ke yang I ni penat baru balik kerja. Apa salahnya you balik sendiri.. Manja sangat ah!


14. JUMPA LAMBAT


sebelum - Takpe Sayang. Asalkan you selamat sampai


selepas - Takpe la. Da biasa da!


15. BUANG ANGIN


sebelum - You kentot eh sayang? Hehehehehe! Cute la you ni! *cubit-cubit*


selepas - Oi, asal bole kentot je eh! *pukul-pukul badan*

4 ulasan:

sI tEDI berkata...

ekekekekek... aduhai... harap tidak terjadi pada diriku ini. ekekeke

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

kak liza, kak liza, mana dpt artikel ni....btw ader yg betul2 berlaku dalam realiti kot....harap2 tak terjadi kat kita lah yer...


p/s: jemput dtg birthday party aleesya + open house sabtu ni....bila lg nak jumpa???

ieda berkata...

hhehehhe nak ketawa jugak .. sbb nya liza .. semua betuiii tuhhh

ermmm teringat zaman muder2 dulu .. tapi ieda x dan bercinta lama .. x tahu lah kalau semua nieh terjadi .. hehehe

Zety berkata...

hiuh~ best entry niyh~..

ske2.. amin2 supaya xakn jadi dalam idup sy~~ amin~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin