12 Mei, 2011

Nora Elena dan Kasih Yang Suci.......

Drama Nora Elena ini adalah adaptasi dari novel karya meen zulaika
yang berjudul KASIH YANG SUCI....
penulis skrip drama ini adalah maizura mohd ideris (juga seorang novelis).


Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.


Barisan Pelakon

Aaron Aziz sebagai Mohd Seth Tan,
Miera Liyana sebagai Maria Tan,
Siti Saleha sebagai Nora Elena,
Ery Putra sebagai Amir,
Zul Ariffin sebagai Eid,
Fateen sebagai Adila,
Ana Dahlia sebagai Azira,
Shah Iskandar sebagai Malik,
Wan Sharmila sebagai Yvonne .


p/s: patutlah masa tonton drama ni rasa macam tau je jalan ceritanya........... sebab liza pernah baca novel tu. ada sesiapa lagi dah dah baca? bestkan....


1 ulasan:

Tieyha berkata...

cntik2 dan kacak2 barisan pelakon cerita nih..hehe
walo pe pon congrats kat dorg sbb berjaya dlm drama nora elena..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin